Disseny de logotips i marques

La importància de la marca

L'essència i la base de la imatge de qualsevol empresa o producte s'ha de trobar perfectament representada per la seva marca. És l'element central que us representa i els vostres clients us reconeixen gràcies a ella. Per això, a Bufa Tramuntana Comunicació creiem en la construcció de la identitat corporativa global a partir de la força de la marca.

Qualsevol producte o empresa nova necessita una marca que la defineixi correctament davant els seus consumidors potencials. De la mateixa manera les empreses existents també necessiten mantenir la seva imatge actualitzada, ja que molt sovint mantenen marques que han anat quedant una mica desfasades amb els pas del temps. Això succeeix perquè tant els seus productes com el client a qui es dirigeixen evolucionen amb els anys i la imatge s'ha d'anar adequant a aquestes noves realitats per aconseguir crear empatia. En aquests casos normalment no calen canvis bruscos i només es tracta de redissenyar, conservant l'essència.

bufa-tramuntana-logotips

bufa-tramuntana-projectes

Diferència entre logotip i marca

Molt sovint existeix una confusió entre el concepte "logotip" i el concepte "marca". Tot i que avui dia s'utilitzen habitualment els dos conceptes per definir una mateixa cosa, val la pena fer un petit apunt per veure-hi la diferència. LOGOTIP és la representació tipogràfica del nom de l'empresa, les lletres. La MARCA, en canvi, és el conjunt d'elements que la conformen: el logotip (lletres), l'imagotip (símbols o imatges que l'acompanyen), descriptors de marca i eslògans.

Naming i eslògans

A Bufa Tramuntana Comunicació podem ajudar-te des de l'inici de la creació de la teva marca amb la tria del nom o naming. Hi ha moltes fórmules per arribar a aquesta decisió, però és imprescindible que sigui una elecció encertada, ja que el nom d'una empresa diu moltes més coses de les que es veuen a simple vista. L'elecció d'eslògans també és un factor clau en la construcció d'una marca, ja que ens permet aprofundir en els valors de la mateixa.

Disseny de segells i icones

La creació de segells que expliquin les qualitats dels vostres productes o segells d'aniversari que mostren la vostra solidesa, també són una eina potent de comunicació que reforça principalment la confiança del vostre client envers la vostra empresa i els fidelitza. Les empreses amb productes innovadors, per exemple, necessiten també poder explicar les característiques dels seus productes amb segells de tecnologia que els diferenciï de la competència.